HOTEL OWNERS ASSOCIATION OF MAGNESIA Power by Sunsoft Thessalias ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Γλώσσα: 

  Κατηγορίες Ξενοδοχείων
 
 
  Newsletter
 
Γράψτε το e-mail σας για να σας στέλνουμε προσφορές και νέα μας

  

 

 Σκιάθος

Σκιάθος

         
Το κοσμοπολίτικο νησί

Περισσότερες από 60 παραλίες κοσμούν τη Σκιάθο, την πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του φημισμένου Έλληνα συγγραφέα. Απέχει μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου και 4 μίλια από τη Σκόπελο.

Έχει έκταση 48 τ.χλμ,
μήκος 12 χλμ και πλάτος
9 χλμ.

Η νότια πλευρά του νησιού γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ενώ η βόρεια πλευρά του παραμένει φυσική και ανεξερεύνητη.

Μαγνησία, Σκιάθος

Το 14o αιώνα, οι κάτοικοι της πόλης της Σκιάθου εγκατέλειψαν τον τόπο τους, που ήταν το κέντρο του νησιού από την αρχαιότητα, και έχτισαν τη νέα πρωτεύουσα σ' έναν ψηλό βράχο δίπλα στη θάλασσα, στο βόρειο μέρος του νησιού, στο Κάστρο.

Μετά την ελληνική επανάσταση, η πόλη της  Σκιάθου έγινε το κέντρο του νησιού. Μπροστά από την πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το Μπούρτζι, ένας κατάφυτος λόφος, πάνω σε μια μικρή Χερσόνησο.

  Στο Μπούρτζι βρίσκεται το  πολιτιστικό κέντρο του δήμου Σκιάθου, που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους και κυρίως το καλοκαίρι με την ονομασία "Όνειρο στο κύμα".

Το σπίτι του σημαντικού νεοέλληνα συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Σκιάθου, είναι χώρος αναφοράς πολλών επισκεπτών του νησιού.
Με σύγχρονο πρόσωπο και πλήθος άνετων τουριστικών μονάδων, από ξενοδοχεία πολυτελείας, μέχρι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, η Σκιάθος προσφέρεται για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, ενώ η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη δεν στέρησε τη Σκιάθο από την αρχιτεκτονική της κληρονομιά.
Οι πολυσύχναστες κοσμικές παραλίες, οι ταβέρνες, τα μπαρ και τα κλαμπ ικανοποιούν όλα τα γούστα. Στις παραλίες του νησιού τα θαλάσσια σπορ γίνονται μια ξεχωριστή εμπειρία.

Μαγνησία, Σκιάθος  Η είσοδος του λιμανιού
Οι παραλίες

Η Μεγάλη Άμμος, ο Τρούλος, η Μπανάνα, ο Τζανεριάς, το Σκληθρί, η Αγία Παρασκευή, ο Μαραθιάς, το Μανδράκι, ο Ελιάς, ο Ασέλινος, ο Κεχριάς, τα Λιμενάρια, ο Τσουγκριάς, η παραλία Βασιλιάς, η Αχλαδιά, η Καναπίτσα, το Καλαμάκι, οι παραλίες Κολιός, τα Λαλάρια και ο Βρωμόλιμνος είναι μόνο μερικά από τα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Η πιο γνωστή παραλία της Σκιάθου, οι Κουκουναριές, έχει ανακηρυχθεί τρίτη καλύτερη παραλία της Μεσογείου.

Η Σκιάθος προσφέρει πλουσιοπάροχα ανέσεις υψηλών προδιαγραφών για κοσμοπολίτικες διακοπές με ένταση, αλλά και ηρεμία.
Μαγνησία, Σκιάθος
Μαγνησία, Σκιάθος  Μαγνησία, Σκιάθος  Κουκουναριές
         
Τόποι λατρείας
Μαγνησία, Σκιάθος  Η Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας Σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Σκιάθο, έπαιξαν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια του νησιού, τα οποία οι κάτοικοι συνεχίζουν να επισκέπτονται τις ημέρες των γιορτών, σύμφωνα με τις Θρησκευτικές παραδόσεις του νησιού.
Ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών, η Μητρόπολη του νησιού, κτίστηκε το 1846 και είναι τρίκλιτη Βασιλική. Στο ναό φυλάσσεται η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικονίστρας, που βρέθηκε το 1650. Μαγνησία, Σκιάθος  Το τέμπλο της Μ. Ευαγγελίστριας
Το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, που ιδρύθηκε το 1704 από μοναχούς του Αγίου Όρους, είναι ξακουστό για το ρόλο που έπαιξε στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Μαγνησία, Σκιάθος  Η Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας
Αξίζει να επισκεφθείτε
ΜΠΟΥΡΤΖΙ:
Είναι η μικρή χερσόνησος που χωρίζει το λιμάνι στα δύο και που άλλοτε ήταν φρούριο. Ιδρύθηκε στα χρόνια της 1ης Ενετοκρατίας απ' τους αδελφούς Γκίζι που κατέλαβαν τη Σκιάθο το 1207. Ήταν περιτειχισμένο και είχε επάλξεις και πολεμίστριες. Σήμερα, είναι κατάφυτο από πεύκα και σώζονται λίγα μόνο ερείπια απ' τα τείχη.
Δήμος και πολιτιστικοί φορείς κατέστησαν τη Σκιάθο κέντρο διαφόρων εκδηλώσεων που βρήκαν χώρο έκφρασης στο νέο πολιτιστικό κέντρο, στο Μπούρτζι.

ΣΠΙΤΙ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ:
Το σπίτι του Παπαδιαμάντη είναι κοντά στο λιμάνι και λειτουργεί σήμερα σαν μουσείο. Περιλαμβάνει πολλά από τα έπιπλα και τα προσωπικά του είδη. Παραμένει διαμορφωμένο όπως ήταν μέχρι τις τελευταίες στιγμές του μεγάλου διηγηματογράφου. Το συντηρεί με πολύ ευλάβεια και μεγάλη φροντίδα ο Δήμος Σκιάθου.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ:
Επιβλητικό, είναι το μόνο "εν ενεργεία" μοναστήρι του νησιού. Βρίσκεται βόρεια, μισή ώρα από την πόλη με το λεωφορείο της γραμμής.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ:
Εδώ βρέθηκε η ιερή εικόνα της Παναγίας Εικονίστριας που είναι η πολιούχος της Σκιάθου. Η εκκλησία του μοναστηριού είναι μονόκλιτη βασιλική με τρούλο. Το εσωτερικό της εκκλησίας είναι ζωγραφισμένο και το τέμπλο είναι ξυλόγλυπτο.

ΚΑΣΤΡΟ:
Ένας γιγάντιος βράχος φυτρωμένος στο πέλαγος με πανοραμική θέα, είναι το φρούριο μέσα στο οποίο ζούσε άλλοτε η μεσαιωνική πόλη του νησιού. Απέχει μία ώρα από την πόλη με αυτοκίνητο ή με το καραβάκι.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ:
Η μητρόπολη της μεσαιωνικής πόλης. Το εσωτερικό ήταν καταστόλιστο με τοιχογραφίες, μερικές από τις οποίες διατηρούνται σε καλή κατάσταση και αποτελούν δείγματα της μεταβυζαντινής τέχνης.

Ιστοσελίδα του Δήμου Σκιάθου: www.skiathos.gr

         
 

  Ο καιρός
 
weather in VolosΔείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή του Βόλου
 
  Χάρτης
 
Δείτε αναλυτικό χάρτη του Βόλου και του Πηλίου.
 
  Τα νέα μας
 
09/11/2015
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
01/07/2015
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
26/06/2015
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
23/01/2015
ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

 

 
Αρχική Σελίδα   |   Επικοινωνία  |   Χάρτης Αναζήτησης    |   Είσοδος Ξενοδόχων